Vissza

OYTA SKALLER, a természetes kalciumforrás

OYTA SKALLER, a természetes kalciumforrás

Kiváló minőségű természetes kalciumforrás tojótyúkok számára! A termék alapját a több mint 10.000 éve a fjordfenéken leülepedett osztrigahéjak, rákpáncélok és egyéb csigák váza jelenti.
 

Ha a kalcium és az intenzív tojástermelés kapcsolatát elemezzük, számos nagyon fontos kérdést kell megválaszolnunk. Igazából ennek a cikknek kapcsán néhány dologra, a teljességre való törekvés nélkül, szeretném felhívni a figyelmüket. Egy tyúktojás átlagosan 1,8-2 g Ca-ot tartalmaz. Éppen ezért egy 1,8 kg-os tojótyúk 250 darabos éves tojástermelés esetén a szervezete kalcium készletének 25-szörösét üríti ki a termelt tojással. Ez az adat is jól érzékelteti a tojótyúkok kalcium ellátásának átgondolását, fontosságát. A tojás héja az uteruszban alakul ki, mintegy 13-14 óra alatt. Ez azt jelenti, hogy óránként 120-130 mg kalciumot kell az uterusz mirigysejtjeinek kiválasztani. Ehhez a vér teljes Ca- tartalmának (20 mg) óránként több mint hatszor kell kicserélődnie. Mivel a tojásrakás általában a délelőtti órákban a mészkiválasztás pedig az éjszakai, hajnali periódusban történik, a Ca-felszívódás és felhasználás nem esik egyazon időbe, ezért a szervezetnek a felesleget tárolni kell és a szükséges periódusban pedig mobilizálni azt.

A tartalékot elsősorban a csövescsontok medulláris állományának, valamint a lapos csontok (mellcsont, bordák) és a gerinccsigolyák szivacsos állományának felületén raktározott kolloidális kalcium jelenti. További tartalékként szolgál maga a szivacsos állomány, amelynek kb. ¼-ét tudja a tyúk szűkös Ca-ellátás esetén a tojáshéj előállítására fordítani. Amikor a tojáshéj-képzés szünetel, a tartalékokat a tyúk időközben felszívódott kalciummal ismét feltölti. A tartalékok folyamatos cserélődését kalcium izotóppal végzett kísérletek igazolták, s bizonyították, hogy a tojás héjának 40%-a mindig a tyúk tartalékaiból származik.

A tyúk tartalékai 4-5 tojás héjának a képzésére elegendőek. A tartalékok kimerülésekor az elsődleges tünet a tojáshéj elvékonyodása, majd a petefészek működését a szervezet hormonális úton leállítja.

A tojótyúk folyamatos kalcium utánpótlásának ideális megoldását egy könnyen és egy hosszabb időintervallum alatt felszívódó kalcium forrás optimális aránya adná. A szakirodalom egy 50-60%-os gyorsan oldódó és egy 40-50%-os lassan oldódó Ca forrás arányt javasol.

Cégünk már évek óta forgalmaz egy terméket, amely egy optimális megoldás a lehet, amennyiben megbízható lassan oldódó kalciumforrást keresünk.

A termék alapját a több mint 10.000 éve a fjordfenéken leülepedett osztrigahéjak, rákpáncélok és egyéb csigák váza jelenti. Ez az összetétel ideális kalciumpótlásnak bizonyult tojótyúkok számára.

OYTA SKALLER- megbízható minőség, garantált hasznosulás

Használatát javasoljuk, mert:

Az OYTA-SKALLER oldékonysága az emésztőcsatornában ideálisnak mondható: nem olyan gyorsan oldódik, mint a takarmánymész finom szemcséi, és nem olyan lassan, mint a kemény mészkőőrlemény, az egyszerű kagylóhéjdara, mely részben emésztetlenül távozik az emésztőcsatornából és problémát okozhat a későbbiekben a trágya illetve hígtrágya kezelésénél.
OYTA-SKALLER a speciális struktúrája révén a zúzógyomorban halmozódik fel, és így a szervezetet folyamatosan el tudja látni kalciummal. Ezzel a kalciumforrással táplált tyúkoknak a vérében kb. 17%-kal magasabb a kalcium tartalom, mint azoknak, amelyeket csak takarmánymésszel etettek
Az összezúzott OYTA-SKALLER szemcsék durvák, laposak és könnyűek, a takarmányban homogénen elkeverhetőek.
A tojótyúkoknak magas a kalciumigényük, ezért mindaddig folytatják a takarmányfelvételt, míg ezen igényük nincs kielégítve. OYTA-SKALLER fedezi a kalcium igényt úgy, hogy elkerüljük a luxusfogyasztást és ez takarmány megtakarítást eredményez.
Még a magasabb tojáshozamú tyúkok kalciumigényét is képes fedezni, ugyanis a tojók igény szerint szelektálni tudják a takarmányból az OYTA-SKALLER szemcséket.
Ez csak néhány, a termék tulajdonságából közvetlenül levezethető termékelőny. Ezen felül használatával csökkenthetjük a repedt tojások számát, javul az állományunk egészségi állapota, a termék külön biztonságot nyújt amennyiben bármilyen okból hirtelen lecsökkenne a takarmány felvétel.

Összegezve: az OYTA-SKALLER segítségével a tojóállományunk kiegyensúlyozottabban takarmányozható, ezáltal elkerülhetjük a luxusfogyasztást, nő az egy tyúk után értékesített tojások száma, ezáltal nő a tevékenységünk profitabilitása. 

Kiszerelés: 

2018. Július 3.